Segafredo získalo Značku kvality dTest

21.2.2024 (SITA.sk) – Značka Segafredo Zanetti získala vďaka svojmu výrobku Segafredo Espresso Casa ocenenie Značka kvality dTest. Produkt obstál v konkurencii ďalších 15 rôznych káv a urobil aj veľmi dobrý senzorický a chuťový dojem na laboratórnu komisiu.

Pokiaľ sa pozrieme na hodnotenie podrobnejšie, v troch z piatich základných kritérií bolo Segafredo ocenené 3x “veľmi dobre” – napr. v obsahu kofeínu alebo v senzorickom hodnotení.

V senzorickom hodnotení, kedy sa hodnotila napr. konzistencia peny, intenzita arómy, telo, kyslosť, horkosť atď., dosiahlo Segafredo Espresso Casa veľmi dobrých hodnôt ako pri príprave v automatickom kávovare, tak v pákovom kávovare. Typ kávovaru teda nemal vplyv na výslednú kvalitu nápoja. “Aj napriek tomu, že hlavným ocenením našej práce je spokojný zákazník, ktorému šálka našej kávy spríjemní deň, veľmi si vážime aj úspechu v odbornom teste. Ocenenie vnímame ako potvrdenie kvality našej kávy,” doplnila Petra Knapová, marketingová manažérka spoločnosti Segafredo Zanetti pre Českú republiku a Slovensko.

Ako ukazujú dáta špecializovaného časopisu Retail News, zrnková káva je na vzostupe a najobľúbenejším kávovým nápojom zostáva stále espresso, ktoré si Česi i Slováci pripravujú najčastejšie doma. Veľké diskusie sa vedú ohľadom vplyvu kávovaru na kvalitu výsledného nápoja. Aj preto bola v teste časopisu dTest každá vzorka hodnotená 2x – najskôr pri príprave v automatickom kávovare a potom v pákovom kávovare. Podrobnejšie ohľadom testu viz. https://www.dtest.cz/zrnkova-kava

Tip od Segafredo: Ako si doma pripraviť dobré espresso v pákovom kávovare

Voda na espresso musí byť kvalitná – odporúča sa voda s PH7
Optimálne dávkovanie kávy – na 1 šálku espressa odporúčame min. 7 až 8 g kávy
Správna príprava kávy – Optimálne množstvo správne namletej kávy nadávkujte do páky a kávu primerane stlačte. Pred nasadením páky do hlavy kávovaru odpusťte prehriatu vodu, nasaďte páku do hlavy kávovaru a okamžite začnite kávu pripravovať.
Správne mletie a doba prípravy – Správne talianske espresso musí tiecť rovnomerne a plynule po dobu cca 24 sekúnd. Pokiaľ tečie príliš rýchlo, musíte zjemniť mletie, pokiaľ tečie veľmi pomaly, musíte naopak mletie zhrubnúť. Vyvarujte sa prípravy veľkého espressa, ktoré pákou preteká dlhšie ako 30 sekúnd. Do kávy sa pri tom dostávajú triesloviny, ktoré zaťažujú organizmus. Cieľom je zdravé espresso – káva plná olejnatých aromatických látok. Ak si chcete pripraviť väčšiu šálku, odporúčame espresso zriediť vodou.
Dôsledná starostlivosť o kávovar – o kávovar je nutné sa starať, aby stále varil dobrú a zdravú kávu. Pravidelne ho vymývajte, čistite a odvápňujte.

Viac informácií na www.segafredo-zanetti.sk

Informačný servis

Viac k témam: dTest, Káva, PR, Značka kvality
Zdroj: SITA.sk – Segafredo získalo Značku kvality dTest © SITA Všetky práva vyhradené.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Prevádzkovateľ InovationSK s.r.o., kontakt info@bossmedia.sk, telefón: 0903218367. Používa súbory cookies na prispôsobenie obsahu reklám a funkcie sociálnych médií a analýzu návštevnosti. Informácie o vašom používaní našej stránky zdieľame aj s našimi partnermi v oblasti sociálnych médií, reklamy a analýzy. View more
Cookies settings
Súhlasím
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Kto sme

Navrhovaný text: Adresa našej webovej stránky je: https://www.aktuality24.sk.

Komentáre

Navrhovaný text: Keď návštevníci webu zanechavajú na stránke komentáre, zbierame údaje, ktoré sú zobrazené vo formulári komentára a taktiež IP adresu používateľov a user-agent prehliadača z dôvodu ochrany proti spamu. Anonymizovaný reťazec vytvorený z vašej e-mailovej adresy (nazývaný aj hash) môže byť poskytnutý službe Gravatar pre overenie, či ju používate. Zásady ochrany osobných údajov služby Gravatar nájdete na: https://automattic.com/privacy/. Po schválení vášho komentára bude vaša profilová fotografia verejne zobrazená spolu s obsahom vášho komentára.

Multimédiá

Navrhovaný text: Pri nahrávaní obrázkov na webovú stránku by ste sa mali vyhnúť nahrávaniu obrázkov s EXIF GPS údajmi o polohe. Návštevníci webu môžu stiahnuť a zobraziť akékoľvek údaje o polohe z obrázkov.

Súbory cookies

Navrhovaný text: Ak pridáte komentár na našej stránke, môžete súhlasiť s uložením vášho mena, e-mailovej adresy a webovej stránky do súborov cookies. Je to pre vaše pohodlie, aby ste nemuseli opätovne vypĺňať vaše údaje znovu pri pridávaní ďalšieho komentára. Tieto súbory cookies sú platné jeden rok. Ak navštívite našu stránku prihlásenia, uložíme dočasné súbory cookies na určenie toho, či váš prehliadač akceptuje súbory cookies. Tieto súbory cookies neobsahujú žiadne osobné údaje a sú odstránené pri zatvorení prehliadača. Pri prihlásení nastavíme niekoľko súborov cookies, aby sme uložili vaše prihlasovacie údaje a nastavenia zobrazenia. Prihlasovacie cookies sú platné dva dni a nastavenia zobrazenia jeden rok. Ak zvolíte možnosť "zapamätať", vaše prihlásenie bude platné dva týždne. Pri odhlásení sa z vášho účtu sú súbory cookies odstránené. Pri úprave alebo publikovaní článku budú vo vašom prehliadači uložené dodatočné súbory cookies. Tieto súbory cookies neobsahujú žiadne osobné údaje a odkazujú iba na ID článku, ktorý ste upravovali. Súbory sú platné 1 deň.

Vložený obsah z iných webových stránok

Navrhovaný text: Články na tejto webovej stránke môžu obsahovať vložený obsah (napr. videá, obrázky, články a podobne). Vložený obsah z iných stránok sa chová rovnako, akoby návštevník navštívil inú webovú stránku. Tieto webové stránky môžu o vás zbierať osobné údaje, používať súbory cookies, vkladať treťo-stranné sledovanie a monitorovať vašu interakciu s vloženým obsahom, včetne sledovania vašej interakcie s vloženým obsahom, ak na danej webovej stránke máte účet a ste prihlásený.

S kým zdieľame vaše údaje

Navrhovaný text: Ak požadujete obnovenie hesla, vaša adresa IP bude uvedená v e-maile na obnovenie hesla.

Ako dlho uchovávame vaše údaje

Navrhovaný text: Pri pridávaní komentára, komentár a jeho metaúdaje sú uchovávané oddelene. Vďaka tomu vieme automaticky rozpoznať a schváliť akékoľvek súvisiace komentáre bez toho, aby museli byť podržané na moderáciu. Pre používateľov, ktorí sa zaregistrujú na našich webových stránkach (ak takí existujú), ukladáme aj osobné údaje, ktoré poskytujú, do ich užívateľského profilu. Všetci používatelia môžu kedykoľvek zobraziť, upraviť alebo odstrániť svoje osobné údaje (okrem zmeny používateľského). Správcovia webových stránok tiež môžu zobraziť a upraviť tieto informácie.

Aké práva máte nad svojimi údajmi

Navrhovaný text: Ak na tejto webovej stránke máte účet, alebo ste tu pridali komentár, môžete požiadať o export vašich osobných údajov, ktoré o vás ukladáme, včetne údajov, ktoré ste nám poskytli. Môžete tak isto požiadať o vymazanie osobných údajov. To sa ale netýka údajov, ktoré o vás musíme uchovávať z administratívnych, právnych alebo bezpečnostných dôvodov.

Kam posielame vaše údaje

Navrhovaný text: Komentáre návštevníkov môžu byť kontrolované prostredníctvom automatizovanej služby na detekciu spamu.
Save settings
Cookies settings